torsdag 18 november 2010

Serietips

The Office US är en serie som handlar om företaget Dunder Mifflin och deras anställda. Serien är filmad som om det hade varit en dokumentär, men karaktärerna spelas av skådespelare. För det mesta får vi följa deras kontor i Scranton som ständigt hotas av nedläggning, men även lite i New York och Stamford. Serien har blivit oerhört populär i USA och tilldelats både Emmy Awards och Peabody Awards.

Huvudpersonerna i serien är chefen Michael (Steve Carell), säljarna Dwight (Rainn Wilson) och Jim (John Krasinski), receptionisten Pam (Jenna Fischer) och vikarien Ryan (BJ Novak). Michael tror att han är världens bästa chef och sätter sig ofta i pinsamma situationer då han helt saknar känsla för vad som är rätt och fel. Steve Carell som spelar Michael som också är känd från 40 year old virgin och The Anchorman gör en väldigt bra insats och har belönats med en Golden Globe. Dwight som är Scrantonkontorets bästa säljare är en väldigt speciell person vars huvudintressen är björnar, battlestar galactica och att odla rödbetor. Han anser sig vara Michaels högra hand och gör allt för att Michael alltid ska vara nöjd. Jim och Pam driver alltid med Dwight för att få dagarna att gå. Ryan är en ung kille som startar sin karriär på Dunder Mifflin precis när serien börjar. Detta leder till att Dwight blir avundsjuk då Michael tror att Ryan är hans bästa vän. Senare i serien dyker även Andy Bernard upp. Han spelas av Ed Helms som är känd från Baksmällan. Andy tror sig också vara Michaels högra hand vilket leder till en del intressanta konflikter mellan dem. Han har även svårt att kontrollera sitt humör och kan bli väldigt arg.                                                                                                                                                        
The Office är en serie där de mest galna och pinsamma saker händer. Avsnitten är ca 25 minuter långa och hänger inte ihop, så varje avsnitt handlar om en ny händelse. En väldigt bra serie för den som gillar sjuk humor och pinsamma situationer. Serien är inne på sin sjunde säsong som hade premiär den 23 September 2010. Den första versionen av The Office är UK versionen som består av 14 avsnitt och hade premiär den 9 Juli 2001. Serien finns i flera olika versioner och länder, bland annat i Frankrike, Tyskland och Kanada.
                                                                                                                                                                       
En av de bättre serier jag har sett och ni som inte känner till den sedan innan borde verkligen ge den en chans.
Ni kommer inte bli besvikna.

/Creed

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar